Szeretettel köszöntelek a Tudástár közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tudástár vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tudástár közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tudástár vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tudástár közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tudástár vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tudástár közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tudástár vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A
csicsóka egyedülálló kémiai összetétele kedvezően befolyásolaja emésztőrendszer
működését, valamint segíti az emésztőrendszeri betegségek kialakulásának
megelőzését. E kijelentések helytállóságát számos, egymástól
függetlenül, időben és térben máskor és máshol végzett kutatás
eredményei támasztják alá.
Az inulin egy
olyan biológiailag aktív abszorbens, azaz elnyelő anyag, amely képes
nagy mennyiségben megkötni és kiválasztani a mérgező, káros anyagokat a
szervezetben. Ezek az anyagok az élelmiszerrel együtt jutnak a
szervezetbe, vagy pedig az emésztés során keletkeznek a bélrendszerben.
Az inulin:
A csicsóka gazdag szerves, összetett oxigénsavakban.
Ezek semlegesítik az igen káros szabad gyököket. A belekben elindítják a
fiziológiás lúgos reakciókat, amelyek alapvető fontosságúak az
enzimatikus emésztési folyamatokhoz.
A csicsóka fokozza az emésztőszerveknek a vírusos és
bakteriális fertőzésekkel szembeni ellenálló-képességét,
illetve gátolja a paraziták bejutását és szaporodását a belekben.
Ideális életkörülményeket teremt a bélflóra hasznos baktériumai számára.
A csicsóka ezért bizonyítottan gátolja a diszbakteriózis folyamatának
kialakulását. Ez a tulajdonsága hatékonyabbá teszi a bélflóra káros
baktériumai elleni küzdelmet, mivel olyan környezetet teremt, amely
kedvezőtlen e káros baktériumok szaporodásához. Emellett a csicsóka az
érfalakban végbemenő meszesedési folyamatokra is kedvezően hat.
Elősegíti a gyomor- és a bélfalon az egészséges nyálkahártya
kialakulását.
A véredényekre gyakorolt kedvező hatások jelentős mértékben segítik a
betegségektől legyengült sejtek regenerálódási folyamatait. Emiatt a
csicsóka fontos szerepet játszik az olyan krónikussá válható betegségek
kezelését, mint a például a hasnyálmirigy- és nyombélgyulladás, a bél-
és gyomorhurut, illetve a gyomorfekély.
A különböző klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a hagyományos
kezelések csicsókával kiegészülve, 5–7 nappal rövidebb idő alatt
eredményt hoznak egyes emésztőszervi betegségek, például a hasmenés
esetén. Sőt, a diétás étrend kiegészítőként általában javítja
a gyomor és a bélrendszer egészségi állapotát.
A csicsóka tehát általános megelőző eszközként szolgálhat az
emésztőrendszer krónikus megbetegedéseivel szemben, főként a kritikusnak
számító őszi és tavaszi időszakokban. A vírusos fertőzések, a stresszre
visszavezethető emésztőszervi tünetek, vagy a gyulladások gyakori
ismétlődése esetén szintén kiválóan alkalmas a gyógyításra és a
megelőzésre.
E. I. Krivickoj vizsgálatai (2001) szerint, a gyomor működési
rendellenességeiben szenvedő gyermekek esetében a mindennapos
csicsókafogyasztás, amellett, hogy optimalizálta a belek működését,
biztosította az immunrendszer jobb működését és az antioxidáns
folyamatok hatásfokát.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!