Szeretettel köszöntelek a Tudástár közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tudástár vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tudástár közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tudástár vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tudástár közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tudástár vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tudástár közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tudástár vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
.Milyen termékekrõl van szó?
Az összes finomított cukor fajta, valamint a mesterséges édesítõszerek a következõ védett márkanevekkel: Equal, NutraSweet, Neotame, Spoonful, Equal-Measure, NutraTaste, Canderal (E951), Sugar Twin (kék dobozos) stb. A legtöbb étel, ital tartalmaz mesterséges édesítõt (mint például a "diétás kóla"), vagy finomított cukrot.
A legveszélyesebb adalékanyagok
Kezdjük elõször a mesterséges édesítõk vizsgálatát.
A különbözõ védett márkanevû mesterséges édesítõszereket az aszpartám (aspartame) nevû kémiai anyagból állítják elõ. Az aspartame-ot bizonyos publikációk méregnek titulálják és nem véletlenül. Az aspartame 3 kémiai anyagból áll: - 40% aspartic sav, - 50% phenylalanine, -10% methanol. Ezek mindegyike mérgezõ vagy káros a szervezet számára mint adalékanyag.
Az aszpartám az egyik legveszélyesebb étel adalékanyag, mellesleg a másik legveszélyesebb étel adalékanyag a 99%-ban glutamát (glutamate) nátrium savából álló MSG (monosodium glutamate), meg a hydrolizált növényi fehérje, amik ráadásul semmilyen funkciót sem töltenek be, csak ízesítõ anyagok.
Ez utóbbi adalékanyagokat több étel-gyártó szándékosan félrevezetésként ilyen álnevekkel tünteti fel mint például: "természetes ízesítõ", "fûszerek", "élesztõ kivonat", "szója fehérje kivonat", "textured protein" stb.
De a káros adalékanyagok sorát lehetne tovább folytatni a Saccharin-nal ("Sweet n' Low", "Sweet Twin"), kénesítõ szerekkel stb.
Tudományos magyarázat
Dr. Russell L. Blaylock, a Missisipi Orvosi Egyetem neuro-sebészeti professzora közel 500 tudományos kutatási forrást felhasználva részletes kimutatást közöl könyvében az aszpartám (továbbá az MSG) egészségre káros hatásairól.
Aszpartam - az édes méreg
Az aszpartam néhány mellékhatása:
* látászavarok, szemfájdalom
* fülcsengés, hallásgyengülés
* epilepsziás görcsök
* migrénes fejfájás
* egyensúlyzavarok
* memóriavesztés
* állandó álmosság, álmatlanság, alvászavarok
* végtagzsibbadás
* részleges bénulás,
* remegés
* depresszió
* ingerlékenység, agresszió
* fóbiák
* szapora szívverés
* légzési nehézségek, asztma
* hányinger
* hasmenés, véres széklet, hasfájás
* nyelési fájdalom,
* bőrviszketés, kiütések
* herpesz
* tályog
* menstruációs zavarok
* a haj elvékonyodása, hajhullás
* hirtelen súlyvesztés
* fokozatos súlygyarapodás
* fájdalmas vizelés
* túlzott szomjúság
* bedagadt lábak
* visszafordíthatatlan agykárosodás
* az utódok esetén születési rendellenességek
* gyomorfekély
* ízületi fájdalmak
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!