Szeretettel köszöntelek a Tudástár közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tudástár vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tudástár közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tudástár vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tudástár közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tudástár vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Tudástár közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Tudástár vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
14 éve | Bárdoss Judit | 0 hozzászólás
A jövőbeli felmelegedés mértéke közel sem olyan bizonyos, mint ahogy a klímakutatók állítják. Különösen az extrém hidegperiódusok veszélyesek.
Egyes kutatók a szélsőségek fokozódását valószínűsítik. Továbbra is szükségünk lehet tehát helyi mikroklímánk kiaknázására és saját emberi leleményünkre.
Szinte minden nap hallunk a klímaváltozás, vagy a globális felmelegedés szinte megfoghatatlan, a széles közönség számára kevéssé világos fogalmáról, ha bekapcsoljuk a televíziót, biztosan kapcsolhatunk olyan csatornára, ahol épp vezető politikusok, környezetvédők, erdészek, meteorológusok, mezőgazdászok, vagy éppen az utca embere nyilatkozik a vélhetően az emberi tevékenységek által okozott, katasztrofális hatásúnak vizionált éghajlatváltozásról.
14 éve | Bárdoss Judit | 0 hozzászólás
Dr.Hans-Heinrick Reckeweg:
A tanulmány a Gesunde Medicin c. folyóirat 1978/3. számában jelent meg.
Évek óta kértek már, hogy írjak egy közérthető cikket a sertéshús ártalmasságáról, azaz a szútoxinokról, a sertéshúsban lévő méreganyagokról. Mindenekelőtt a nagy kultúrák alapítóit kell megemlíteni, akik az európai kultúrát alapjaiban befolyásolták, így Mózest és a prófétákat, valamint Mohamedet. Ők felismerték a természet törvényszerűségeit, és erre alapozták törvényeiket.
|
|
14 éve | Bárdoss Judit | 0 hozzászólás
Margarin vagy vaj?
A 19. század sorozatos háborúi miatt a vajellátás akadozott ezért, III. Napóleon vajpótló készítésére adott utasítást. Ennek köszönhetően Hippolyte Mege-Muries 1869-ben megalkotta a margarin ősét. Marhafaggyúból, sovány tejből és felaprított tehéntőgyből alkotta kenhető zsiradékát, amelyet fénylő felületéről a gyöngy szó görög megfelelőjéről „margaron”-ról neveztek el.
Már ekkor határozatba foglalták, hogy a margarint vagy kockaformában, vagy kerek csészetartóban kell forgalomba hozni, hogy a vajtól szembetűnően meg lehessen különböztetni. 1885-ig burgonyakeményítőt is használhattak a margarin előállításához.
Mennyit tud Ön az atombombáról?
Szándékosan nem azt kérdeztem, hogy mennyit tud Ön az ionizáló sugárzásokról, mert talán nem tudja, mit jelent a szó. Elmondom Önnek egyszerűen, mit vásárolt legutóbb a kedvenc élelmiszerboltjában és nem fog hinni a fülének.
Ugye abban egyet tudunk érteni, hogy a legfinomabb a friss alapanyagokból készült étek. Ha egy olyan tyúkból főz levest, amelyik reggel még rohangált előlünk az udvarban, és olyan répát, petrezselymet tesz a fazékba, amit frissen szedett ki a földből az elkészült levest gyógyszerként tudja felhasználni és anyáink gyógyszerként is használták évszázadokon át.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu